Waarom de VDON?

De djembe is een instrument dat een grote populariteit geniet, alom verspreid en heel veel bespeeld. Dat is een geweldige prestatie voor een instrument dat afkomstig is uit een volkstraditie. Op veel plaatsen worden djembe-lessen aangeboden door professionele, goed onderlegde docenten die de kunst van het djembe-spel beheersen en graag willen uitdragen.

De populariteit van de djembe heeft ook tot gevolg dat een aantal leraren actief zijn die het instrument onvoldoende beheersen en weinig kennis hebben over de achtergrond van de muziek. In sommige gevallen krijgen leerlingen daardoor weinig of onjuiste informatie over het instrument en de muziek. De Vereniging Djembe Onderwijs Nederland wil hierin graag verandering brengen en richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het djembe-onderwijs in Nederland.

 

Lid worden

De VDON streeft naar een zo groot mogelijk aantal leden en richt zich daarbij op djembe-docenten die in Nederland actief zijn. De vereniging fungeert voor hen als overkoepelend orgaan. De bij de vereniging aangesloten djembedocenten en -scholen staan garant voor:

• een kwalitatief goed les- en onderwijsprogramma;

• met een aanbod op verschillende niveau’s;

• met veel aandacht voor speltechniek (op djembe én doundoun) en samenspel;

• in lessen die worden verzorgd door docenten met goede didactische vaardigheden.

De leden worden op vermeld op de website, inclusief informatie over de docenten en eventueel de vermelding van hun specialisme. Daarnaast hebben de leden stemrecht op de ledenvergaderingen en kunnen ze actief meewerken in de vereniging. Via de website en de nieuwsbrief kunnen leden informatie verspreiden. Voor leden en aspirantleden worden masterclasses en trajecten voor deskundigheidsbevordering aangeboden.

Word lid van de VDON!

 

Vriend of donateur worden

De VDON richt zich verder op iedereen die de kunst van het djembe-spel een warm hart toedraagt, beoefenaars en andere liefhebbers. Het behoud van de kunst van het djembe-spel, als muziektraditie en als cultureel erfgoed, is een belangrijke doelstelling. Op deze website vind je daarom veel informatie over de achtergrond van en de tradities rondom het instrument.

We nodigen iedereen die de kunst van het djembe-spel een warm hart toedraagt uit om vriend of donateur van de VDON te worden! Als vriend of donateur ondersteun je de doelstellingen van de vereniging. Je krijgt korting op workshops en activiteiten die door de VDON en aangesloten organisaties worden aangeboden. Een aantal keer per jaar ontvang je de VDON nieuwsbrief met informatie over djembe-muziek en -dans.

Als donateur van de VDON steun je daarnaast een fonds voor Afrikaanse meesterdrummers in ruste. Deze meesterdrummers hebben de populariteit van de djembe voorbereid maar zijn er financieel niet wijzer van geworden. Ze leven in veel gevallen in armoede; een kleine maandelijkse bijdrage kan voor hen veel verschil maken.

Word vriend of donateur van de VDON!