Fonds Oude Meesters

Iedereen die in Afrika heeft rondgereisd en zich buiten de gebaande paden heeft begeven, heeft kunnen ervaren dat de muziek en dans overal oude meesters kent; mannen en vrouwen die hun leven hebben gewijd aan de muziek of aan de dans.

Het zijn vooral de jongere drummers en dansers die via het ballet of op een andere manier de kans hebben gekregen om naar het westen te gaan, om daar een inkomen voor zichzelf en hun familie te verwerven.

De oude meesters hebben de scholing en opleiding van deze jongere garde verzorgd en hebben zo indirect bijgedragen aan de populariteit van de djembe en de dans. Zij hebben hier echter nooit de vruchten van kunnen plukken. Zonder de hulp van en de opleiding door deze meesters had de jongere garde echter nooit de stap naar het westen kunnen maken.

Deze oude meester zijn tevens bewakers van de traditie, die voor veel drummers in Europa een belangrijke inspiratiebron vormt. Daarom heeft de VDON besloten om een Fonds voor Oude Meesters op te richten om daarmee een aantal van deze oude meesters, belangrijke personen in deze mooie muziektraditie, te steunen. Met een klein bedrag steun je de oude drummers en de muziektraditie!