Djembe Festival

ZONDAG 8 oktober * Muziekschool Amsterdam Noord

Met veel plezier kondigen we aan dat we dit jaar samenwerken met stichting De Overlevering en Muziekschool Amsterdam Noord bij het organiseren van het Djembe Festival op zondag 8 oktober. De aanvang is 14:00; vanaf 14:15 kun je diverse workshops volgen.

Vanaf 17:00 kun je genieten van het concert Roots of Rhythm van Groupe Namounyi. In het voorprogramma van Groupe Namounyi worden composities  van Arafan Touré, de legendarische Djembe grootmeester, ten gehore gebracht. Vanaf 15.00 uur is er drinken en Afrikaans eten te krijgen bij de bar.

Workshops

Er zijn twee rondes met workshops, van 14:15 tot 15:15 en van 15:30 tot 16:30. Instrumenten zijn aanwezig, aanmelden is gewenst. De workshops worden verzorgd door docenten die zijn aangesloten bij de VDON.

1. djembe Arafan Touré – Rolf Sinnema

2. doundounba, Haut Guinée – Ponda O’Bryan

3. djembe Mali Sega Sidibé – Rutger van der Ree

4. djembe ballet stijl – Jaco Benders

5. kennismaking workshop – Jelle de Kroon

Concert

Vanaf 17:00 kun je genieten van het concert Roots of Rhythm van Groupe Namounyi. In het voorprogramma van Groupe Namounyi brengt het Melodic Rythm Ensemble composities van Arafan Touré, de legendarische Djembe grootmeester, ten gehore.

Drieëntwintig jaar geleden speelde ‘Groupe Arafan Touré’ het laatste grote Guinese concert op een Amsterdams podium. Op 8 oktober kunnen we eindelijk weer getuige zijn van de schoonheid en kracht van de Guinese muziek in een melodisch ensemble, Groupe Namounyi!

Namounyi betekent traditie. Het groovy repertoire verenigt muzikanten uit Guinee op Nederlandse bodem. De ritmes en melodieën zijn afkomstig uit de jungle, de hooglanden en de kustgebieden. Het is een collectief goed, dat als jazz standards wordt gebruikt voor vrije muziek. De muzikanten zijn opgeleid in de nationale Guinese ensemble’s. Ze spelen op bijzondere instrumenten als de Guinese basgitaar Bolon en de reuze duimpiano Gongoma, (Momo Touré) de houten piano Balafoon (Mamadou Cissoko), de Afrikaanse harp Kora  (Amara Diabaté), de bekende djembe trommel ( Oumar Dioubaté en Momo Touré) met de bas sectie Dundun  (Bintou Kouyaté), een rivier van klanken. De zanger Karim M’Pandy Camara zingt met zijn fluwelen, dan weer krachtige stem liederen over liefde en samenleven in het Susu.

Entreeprijzen en aanmelden

Entree voor alleen het concert € 10,-. Entree concert plus deelname 1 workshop € 15,-. Entree concert plus deelname 2 workshops € 25,-.

Aanmelden kan via info@djembe-onderwijs.nl

De flyer vind je hier: Djembefestival-8-oktober-2023